Для Георгія Віктаравіча Крывёнка Глыбоччына стала месцам, дзе ён і нарадзіўся, і спатрэбіўся. На малой радзіме мужчына пражыў шэсць дзясяткаў гадоў, з іх 35 – адпрацаваў на малочнакансервавым камбінаце. Двойчы юбілейны год – добрая нагода, каб азірнуцца ў мінулае, пагаварыць пра дзень сённяшні і прыкінуць планы на заўтра.
Ён – чалавек звычайнай біяграфіі. Быў першым выпускніком СШ№3 горада. Як і яго равеснікі, хацеў атрымаць вышэйшую адукацыю, але зведаў, што такое “першы блін комам”. “Зачапіўся” за першае рабочае месца кінатэхнічнага інспектара ў кінапракаце. Адслужыў. Адчуў радасць, стаўшы студэнтам Беларускага інстытута механізацыі сельскай гаспадаркі (БІМСГ). Дыпламаваным спецыялістам вярнуўся ў роднае Глыбокае і па прапанове былога дырэктара Барыса Маслёнчанкі стаў працаваць старшым інжынерам-тэхнолагам. 1985 год можна лічыць пачаткам і яго рабочай біяграфіі, і першай старонкай летапісу працоўнай дынастыі Крывёнкаў-Глінскіх: яго жонка Ганна працавала на прадпрыемстве эканамістам, а цесць Канстанцін Емельянавіч – кладаўшчыком. Іх агульны ўнёсак у працоўную скарбонку малочнакансервавага камбіната аказаўся большым за сто гадоў.
– Пачынаў я са старшага інжынера-тэхнолага бляшана-баначнага цэха. На той час там былі ўстаноўлены 4 лініі: дзве нямецкай і дзве расійскай вытворчасці. Рамантаваць і абслугоўваць сістэмы аўтаматыкі было не складана – тэарэтычныя азы прафесіі набыў у ВНУ, а бясцэнныя веды ў дадатак атрымліваў падчас паўсядзённай вытворчай практыкі, – расказвае Георгій Віктаравіч.
Здольнага граматнага работніка на рабоце заўважылі – праз чатыры гады Георгій Віктаравіч пайшоў на павышэнне: стаў намеснікам начальніка цэха, а як выйшаў на заслужаны адпачынак Уладзімір Вінцкоўскі, узначаліў цэх. На гэтай пасадзе ён працуе без малога тры дзсяцігоддзі, а ўсяго на працоўным рахунку Георгія Крывёнка 35 гадоў, аддадзеных роднаму прадпрыемству.
– Пры маім непасрэдным удзеле ў цэху праходзіла паэтапная мадэрнізацыя, якая заняла не адзін год. Старое, з выпрацаваным рэсурсам, абсталяванне, замянялі сучасным – швейцарскай, нямецкай і італьянскай вытворчасці. Каб пазбавіцца ад шкодных свінца і волава, якія выкарыстоўвалі ў працэсе вытворчасці бляшанак, паяную замянілі лініяй са зварным швом, экалагічна чыстай і бяспечнай для здароўя людзей. Абсталяванне дарагое, больш складанае ў абслугоўванні, але затраты таго вартыя, бо якасць і эфектыўнасць вытворчасці значна павялічыліся. Да прыкладу, у 90-ыя гады на старых лініях за хвіліну мы выраблялі 220-240 бляшанак, а цяпер – 500. За сезон, калі хапае малака, з канвеера сыходзяць па 11 мільёнаў бляшанак. Галоўны заказчык гэтай прадукцыі – кансервавы цэх, які забірае іх пад згушчонае малако, – расказвае Георгій Віктаравіч. – Цяпер наш цэх працуе ў дзве змены, а ў сезон, пры патрэбе, арганізуем і трэцюю. Наш калектыў, а ў ім 56 чалавек, як адна сям’я: усе старанныя, адказныя, дружныя, зацікаўленыя ў выніках працы. Слесары, наладчыкі, аператары, станочнікі без праблем замяняюць адзін аднаго, што дазваляе звесці да мінімуму вытворчыя страты. Летуны, якія хочуць многага і хутка, у калектыве не затрымліваюцца, а работнікі, якія трымаюцца за свае рабочыя месцы, нягледзячы на выпрабаванні часу, церпяліва і добрасумленна працуюць на імідж прадпрыемства – гэта наш галоўны і самы каштоўны капітал.