Багата было клопатаў у гэтыя дні ў тых, хто сустракае адно з самых вялікіх святаў – Пасху. Асабліва ставала работы гаспадыням: трэба навесці бляск і чысціню ў пакоях, пафарбаваць яйкі, прыгатаваць смачныя стравы, спячы пірагі… І як добра, што на падмогу ім звычайна прыходзяць прафесійныя пекары і кандытары, работнікі прадпрыемстваў нашага горада.
У Глыбокім, на Цэнтральнай плошчы, пры арганізацыйнай падтрымцы органаў раённай улады пастаянна ладзяцца перадсвяточныя кірмашы, на якіх у шырокім асартыменце рэалізуюць свой тавар ўсе вытворцы харчовай прадукцыі нашага раёна. І вось у гэтай сувязі хацелася б адзначыць, што ніколькі не ўступае прамыславікам калектыў Глыбоцкага дзяжаўнага прафесійнага ліцэя. Ля гандлёвага павільёна ўстановы заўсёды шмат пакупнікоў. Прадстаўленая тут прадукацыя заўсёды ідзе на расхват.
Цяпер, напярэдадні Пасхі вялікім попытам карыстаюцца пірагі і кулічы, якія разам са сваімі навучэнцамі выпякаюць майстры вытворчага навучання і адмысловыя кулінары Таццяна Афанасьеўна Кургузава і Наталля Францаўна Маркевіч.
—Нашы кулічы, маленькія і вялікія, пірагі, рулеты не толькі смачныя, але, што важна, і танныя, — гаворыць старэйшы педагог і адзін з самых выдатных, самых спрактыкаваных віртуозаў кулінарыі Таццяна Афанасьеўна Кургузава. – Замес робім уручную, так як раней рабілі нашы матулі і бабулі. Прыступаем да справы з малітвай і працуем з добрым настроем, душу ўкладваем у кожны наш выраб.
У гэтыя перадсвяточныя дні прыходзілі на працу ў 5 гадзін раніцы, каб паставіць апару, падрыхтаваць усе неабходныя прадукты. Дзякаваць Богу, управіліся, усе заказы выканалі ў тэрмін. А ўсё таму, што ў нас не так даўно ўстаноўлена новае сучаснае тэхналагічнае абсталяванне – жарачная шафа і электрапліта. І на кірмашы наш тавар разыходзіўся хутка. А яшчэ хачу сказаць, што ў нас ёсць выдатныя памочніцы, навучэнцы выпускнога курса Вераніка Чарныш, Дзіяна Мацулевіч і Святлана Падрадчыкава. Дзяўчаткі якраз цяпер на практыцы. Яны малайцы, ўмелыя і вельмі акуратныя гаспадынькі, а галоўнае, надзвычай старанныя і працавітыя.